ZIMIHC

Met drie theaters en een projectbureau biedt ZIMIHC een podium aan amateurkunstenaars van alle disciplines. Het maakt niet uit of je net begint of al jaren ervaring hebt. In de wijken Overvecht, Wittevrouwen en Zuilen kun je oefenen, tentoonstellen en optreden.

ZIMIHC stimuleert creativiteit in de samenleving. We bieden de mogelijkheid om kunst en muziek te maken. Voor iedereen die dat wil is er een mogelijkheid om te repeteren, op te treden en op welke manier dan ook met muziek maken bezig te zijn. Op onze singer-songwriter avonden, De ZIMIHC sessies, op de zomerse A Lazy Sunday Afternoons of tijdens een van onze concerten voelen de artiesten zich op hun plek. Online bieden wij een database voor kunstenaars & artiesten, waarin de kunstenaars zichzelf in de kijker spelen van cultuurliefhebbers & programmeurs.

Als ondersteuningsorganisatie onderhouden we netwerken met veel kunstenaars en ontwikkelen samen met de sectoren programma’s voor de lange termijn. Zo zijn de programma’s Utrecht Zingt en Utrecht Blaast er voor de Utrechtse koren en blaasorkesten.

Ook op nationaal en internationaal vlak zijn we heel actief. Het internationale vocale Utrecht Zingt Festival Leading Voices is een volgend hoogtepunt dat plaatsvindt in juli 2022.

Foto Verkijk Fotografie

www.zimihc.nl en www.leadingvoices.nl