Stichting Appeltaartconcerten

Stichting Appeltaartconcerten speelt laagdrempelige concerten, vooral voor mensen die niet vanzelfsprekend (meer) in contact komen met klassieke muziek. De appeltaart die in de pauze of na afloop wordt geserveerd is een symbool voor de ontspannen sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen. De professionele musici treden op in verpleeghuizen, wijktheaters, buurthuizen, een TBS kliniek, het speciaal onderwijs en op andere plekken waar klassieke muziek weinig gehoord wordt. 

Iedereen is welkom bij onze openbare concerten, ook mantelzorgers en reguliere concertbezoekers. Zo ontstaat een gemengd publiek en een goede sfeer. We spelen jaarlijks zo’n 175 concerten in grote delen van Nederland maar met Utrecht als thuishaven. In Utrecht spelen we misschien wel 70 concerten per jaar (waarvan veel besloten concerten in de ouderenzorg)!

In Utrecht werken we met allerlei partners samen zoals ZIMIHC theater Stefanus, de Domkerk, het Internationaal Kamermuziekfestival, ouderenzorgorganisatie AxionContinu, Stadsklooster Utrecht etc. De Appeltaartconcerten worden mogelijk gemaakt door Vrienden van Stichting Appeltaartconcerten, uitkoopsommen, entreegelden, fondsen, sponsoren etc.

 www.appeltaartconcerten.nl