Organisatie Oude Muziek Utrecht

De Organisatie Oude Muziek organiseert elk jaar het Seizoen Oude Muziek en het Festival Oude Muziek Utrecht, het grootste festival in zijn soort ter wereld. Eind augustus is de Utrechtse binnenstad tien dagen lang het centrum van de internationale oudemuzieksector.

Het grootste in zijn soort ter wereld

In meer dan 250 concerten en evenementen presenteert het Festival Oude Muziek Utrecht sinds de eerste editie in 1982 repertoire uit middeleeuwen, renaissance en barok, aan een spectaculair groeiend publiek van inmiddels meer dan 70.000 bezoekers. De internationale wereldtop staat tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht broederlijk naast jong talent. Een reeks van 70 Fringeconcerten vormt een vast onderdeel van het festival met een dagelijks aanbod van gratis toegankelijke concerten door bijna afgestudeerde of beginnend professionele musici. Een aantal daarvan is speciaal geselecteerd onder de noemer Fabulous Fringe. De concerten vinden plaats op historische locaties verspreid over de binnenstad van Utrecht. De Fringe biedt mensen met een kleine portemonnee de mogelijkheid om toch van oude muziek te kunnen genieten en geeft jong talent de kans zich te presenteren aan een groot en toegewijd publiek. Ook maakt het Internationaal Van Wassenaer Concours, het oudste concours voor oudemuziekensembles in Nederland, sinds 2014 onderdeel uit van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Het Seizoen Oude Muziek biedt dezelfde combinatie van gevestigde carrières en jonge professionals, alleen is de formule radicaal anders. Waar het festival staat voor concentratie door de eenheid van plaats en tijd, beschrijft het seizoen precies de omgekeerde beweging: naast het organiseren van concerten in Utrecht en Zeist, trekt het Seizoen Oude Muziek het land in, het hele concertseizoen rond. Zo bedienen we sinds 1986 een groot publiek van oudemuziekliefhebbers.

Het beste wat oude muziek te bieden heeft online

Naast het fysieke programma biedt de Organisatie Oude Muziek ook online de mooiste oude muziek aan via Early Music Television. Streamingservice EMTV biedt toegang tot een uitgebreide catalogus met ruim 200 concerten, lezingen en documentaires, waaronder niet eerder vertoonde opnamen van voorbije festivaledities en concerten die speciaal voor EMTV zijn opgenomen. EMTV is hiermee hét streamingplatform voor oude muziek.

www.oudemuziek.nl | www.emtv.online

Foto Foppe Schut