Nederlandse Bachvereniging

Bach voor iedereen

De Nederlandse Bachvereniging is een toonaangevend vocaal-instrumentaal ensemble van internationale betekenis, opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. Al honderd jaar zet het ensemble zich met hart en ziel in om Bachs muziek met de wereld te delen, onder het motto Bach voor iedereen. Onder de artistieke leiding van Shunske Sato laten de musici de veelkleurigheid van de oude muziek én van de Nederlandse Bachvereniging horen.

De spelers, zangers en doorgevers van het werk van Bach gebruiken historische instrumenten en worden gedreven door nieuwsgierigheid, speelplezier en nieuwe invalshoeken. Zo ontdekt de Bachvereniging steeds opnieuw diepe lagen en verrassende schakeringen in Bachs fantastische muziek.

Naast de ruim zestig concerten in binnen- en buitenland kan iedere muziekliefhebber via youtube.com/bach gratis genieten van alle opgenomen werken voor All of Bach. Het ensemble leidt barokmusici van de toekomst op via het Young Bach Fellowship, coacht amateurmusici in de regio Utrecht en brengt middelbare scholieren via verdiepende educatie in aanraking met de fascinerende wereld achter de noten van Bach.

Seizoen 2021-2022 staat geheel in het teken van het feestelijke jubileum. Vier het mee!

info@bachvereniging.nl | www.bachvereniging.nl

Foto Simon van Boxtel