Liszt Utrecht

Liszt Utrecht presenteert, ontwikkelt en promoot pianotalenten van over de gehele wereld. Sinds de oprichting in 1986 heeft het concours een reputatie opgebouwd als één van ‘s-werelds meest prestigieuze pianoconcoursen. Vanaf de editie in 2022 heeft het concours een nieuwe opzet, waarbij er minder focus ligt op het wedstrijdelement en pianisten meer kansen krijgen om hun talent te laten zien.

Elke drie jaar vindt een editie plaats in TivoliVredenburg. De eerste fase is een online selectieronde, waarna veertig kandidaten worden uitgenodigd voor de live selectieronden in Utrecht. Tien van worden geselecteerd voor de volgende ronde. Zij spelen verschillende themarecitals om zichzelf optimaal te presenteren, waaronder kamermuziek en liederen. Tijdens de finale spelen de drie winnaars in de Grote Zaal een concert met het Radio Filharmonisch Orkest. 

Liszt Utrecht is onderscheidend dankzij het uitgebreide Career Development Programme dat wordt aangeboden aan de prijswinnaars. Rolmodel voor Liszt Utrecht is pianist, componist en visionair Franz Liszt, daarnaast staat elke editie een andere componist centraal.

info@liszt.nl | www.liszt.nl

Foto Allard Willemse