Concertzender

De Concertzender is de plek waar je naar muziek luistert zonder onderbrekingen en reclame. Onder het motto ‘herkennen en verkennen’ schotelt de Concertzender de luisteraar dagelijks een breed muziekpalet voor, van bekend tot nog onbekend, van jazz tot wereldmuziek, van stokoude klassieke muziek tot hedendaagse ‘klassiekers’, en alle mogelijke mengvormen daarvan. De radio-uitzendingen zijn 24/7 lineair te horen via de kabel, internet en app, en non-lineair via themakanalen.

Concertzender Live
Als opnameproducent voegt de Concertzender sinds 1984 nu jaarlijks zo’n 200 registraties toe van concerten en festivals op ruim 50 verschillende locaties in Utrecht en de rest van Nederland. Elke dag zijn er tijdens radio-uitzendingen eigen opnamen uit het omvangrijke archief te horen. Vaak van optredens met bijzondere, ongekende, kwetsbare, ontregelende of verrassende muziek van vooral Nederlandse musici, ensembles en orkesten. Alle uitzendingen zijn terug te luisteren op de website.

De opnamen en radio-uitzendingen worden gemaakt door bijna 200 onbezoldigde professionals en vrijwilligers. Ruim 100 daarvan zijn programmamakers met kennis over en passie voor alle mogelijke genres, met een oor voor nieuwe muziekontwikkelingen en opkomend talent. De Concertzender is een grenzeloos muziekpodium, voor en door liefhebbers.

info@concertzender.nl | www.concertzender.nl