Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra is een Utrechtse organisatie van betrokken muzikanten met diverse culturele achtergronden, in het bijzonder nieuwkomers, die een hoogwaardig intercultureel muzikaal aanbod creƫren voor een divers publiek.

De ene keer spelen ze een herbewerking van een Arabische traditional, de andere keer een nieuwe compositie op basis van Nigeriaanse talking drums en dan weer een echt feestnummer dat niet zou misstaan op de grotere popfestivals van Europa. Dat is allemaal CCO.

Ondertussen leren musici elkaar en elkaar’s muziek een stuk beter kennen. Maar CCO is meer dan enkel een orkest: CCO is een community. Iedereen kan dan ook altijd meedoen tijdens onze jamsessies, workshops, open repetities en wijkfestivals.

Tegelijkertijd staan wij voor artistieke vernieuwing, willen we diverse muziekculturen respectvol maar innovatief laten mengen, en het resultaat daarvan laten zien en horen op festivals en in concertzalen. Bijvoorbeeld tijdens ons eigen jaarlijkse festival in TivoliVredenburg. En we helpen de professionele musici onder de nieuwkomers op weg om meer te doen met hun muziek.

info@catchingculturesorchestra.nl | www.catchingculturesorchestra.nl

Foto Ima Rhebok